Portal:Български/42.1/Features

Jump to: navigation, search

openSUSE 42.1 е...

Icon-wiki.png Ново начинание

openSUSE Leap 42.1 наистина заслужаваше име, което да подчертае неговата важност(Leap-скок). OpenSUSE Leap е базирана на SLE (SUSE Linux Enterprise),и се поддържа от инженерите на SUSE. Това означава, че ще получава поправки и актуализации на защитата от SLE.Версия 42.1 до голяма степен отговаря на SLE 12 Service Pack (SP) 1, и ще бъде обновена със SP2 и SP3.Очаква се потребителите да обновяват до последната малка версия в рамките на 6 месеца от нейната наличност, което води до жизнен цикъл на 18-месечна поддръжка и актуализации за сигурност. Обновените малки версии на LEAP 42 са подобни на пакетите (SP), така че потребителите на серия 42, ако започнат от 42.1, се очаква да достигнат 36 месеца употреба с актуализации на защитата.

Icon-new.png Новости за общността

Leap добавя пакети със софтуер, който участниците от общността искат и са готови да поддържат. Приносите на Общността в OpenSUSE Factory, са предоставени на Leap за да дадат на потребителите на отворен код дългосрочна и стабилна Linux система.

Icon-distribution.png Нова издръжливост

openSUSE Leap 42.1 идва с колекция компилатори версия GCC 4.8.5 и опция за инсталиране на по-новите GCC 5. Leap ще използва 4.1 LTS серия на Linux ядрото.