Portal:Български/42.2/Features

Jump to: navigation, search

openSUSE 42.2 е...

Icon-wiki.png Още по близо до Enterprise

След обвързването (през 2015г.) на OpenSUSE Leap 42.1 към SLE (SUSE Linux Enterprise),сега Leap 42.2 ще бъде с изходния код от SLE 12-Service Pack (SP) 2. Версия Leap 42.2 получава пакети, поддръжка и корекции на грешки от общността на OpenSUSE и SUSE инженерите. Обновените малки версии на LEAP 42 са подобни на пакетите (SP), така че потребителите на серия 42, ако започнат от 42.1, се очаква да достигнат 36 месеца употреба с актуализации на защитата.

Icon-new.png Завръщането на Konqi

Konqi се е върнал в пълна сила,а Plasma 5.8 носи много нови компоненти за OpenSUSE Leap. Plasma 5,8 е първата версия на Plasma с продължителна поддръжка и допълва стабилността за потребителите на Leap. В унисон с Qt 5.6 и рамка на 5.26,от Plasma 5.8 се очаква да донесе на KDE потребителите в Leap 42.2 една отлична надеждност и сигурност.

Icon-distribution.png Зряла

OpenSuSE Leap 42.2 е с 4.4 LTS Linux ядро,което подобрява работата на файловите системи и осигурява нов филтър за баланс на Btrfs. Версията на ядрото подобрява криптирането и сигурността при поддръжка на чиповете от Trusted Platform Module 2.0, както и добавя поддръжка за виртуализация чрез KVM. Networking е драстично подобрена за IP виртуален сървър и IPv6-разбира се има повече ъпдейти и промени към няколко архитектури.

Icon-yast.png Бърза

OpenSUSE Leap 42.2 идва с промени в YaST, приложен е GCC 4.8.5 и е налична опция за инсталиране на по-новия ССЗ 5,а това прави YaST много интуитивен.