Portal:Български/Дистрибуция

Jump to: navigation, search

Дистрибуция edit

openSUSE е стабилна, лесна за ползване и многофункционална дистрибуция.

Ориентирана е към потребители и разработчици за работа като персонален компютър или сървър. Отлична е и за начинаещи, и за опитни потребители, и за професионални компютърни експерти или накратко е перфектна за всички. Най-новото издание openSUSE Leap 15.2, се отличава с нови и мащабно подобрени версии на всички полезни приложения за сървъри и персонални компютри. Съдържа над 1000 приложения с отворен код.

openSUSE е също и базата на отличените продукти SUSE Linux Enterprise на SUSE.

Отличителни черти или какво Ви предлага openSUSE. edit

Features

Цялостна операционна система за персонални компютри

openSUSE има всичко, което Ви е необходимо за работа или за свободното време. Да сърфирате в интернет, да изпращате електронна поща, да участвате в социални мрежи, да изготвяте документация и т.н.; и всичко това безплатно.


Включва пълен комплект офис приложения

Можете да ползвате офис пакета LibreOffice за професионално изготвяне на текстови документи, електронни таблици, презентации и др. С LibreOffice можете да работите по документи, създадени на други комплекти офис приложения.


Наслаждавайте се на безопасна работа в интернет

Забравете за вирусите и шпионските програми! В света на openSUSE те просто не съществуват! В openSUSE е включен браузъра Firefox,който ще Ви предупреди не само за известните мошеннически уеб-сайтове,но и посредством множество интегрирани добавки Ви защитава от кражби на лични данни и досадни реклами.

Мултимедия за Вашето свободно време

Можете да слушате музика и подкастове или да гледате видео с Banshee и Amarok. Да организирате, редактирате или просто да разглеждате Вашите снимки с F-Spot или DigiKam; да правите нови снимки на себе си или на приятелите си с Cheese.


Бъдете мобилни

openSUSE работи чудесно на преносими компютри и на джобни персонални устройства, така че не е необходимо да сте уседнали стационарно за да го ползвате.


Просто промяна

Идвате от друга операционна система и сега искате да бъдете свободни с Linux? Има множество еквивалентни приложения.


Ние Ви подкрепяме

Продуктите на openSUSE се поддържат с безплатни обновления на софтуера.Регулярно през период от 18 месеца се издават новите версии. Общността на openSUSE също би могла да Ви бъде полезна и е на разположение, в случай че имате каквито и да било въпроси или затруднения свързани с openSUSE.


Пълен и коректен програмен код

Продуктите на openSUSE дават възможност на разработчиците да имат достъп до изходния програмен код на всеки разпространяван двоичен програмен пакет. Пълните изходни кодове на продуктите на openSUSE са на разположение в интернет. Допълнителна информация за това как да ги получите има тук.

Теми edit

Научете повече за Вашия компютър
с операционна система openSUSE

Documentation

Документация

Документация - Достъп до преведена документация на openSUSE.

Support

Поддръжка

За помощ по въпроси свързани с openSUSE.

Communicate

Комуникация

Комуникирайте с други потребители на openSUSE.

Tux.svg.png

Галерия

Вижте екранни снимки на openSUSE, както и официалните графични материали.

Новини edit

Icon-news.png

Новините:

Failed to load RSS feed from https://news.opensuse.org/category/distribution/feed/: Error fetching URL: Failed to connect to news.opensuse.org port 443 after 0 ms: Couldn't connect to server

Издания edit

Следваща версия:

small.png
  • Portal:Factory понастоящем в Factory (разработка).

Настояща версия:

Поддържани предишни издания:

Екранни снимки edit

160px-Baobab.png

Приложения edit

Разглеждане на приложенията: